22 iul. 2013

Batoane de peste cu legume


 Am ales sa public acesta reteta deoarece stiu ca copii nu sunt fani ai mancarurilor de peste. Dar aceste crochete sau batoane de peste sunt apreciate de ei..si e o mancare sanatoasa.

INGREDIENTE
Vissticks met wortel van de plaat
- 5-6 cartofi
-600 gr de morcovi
-2lg ulei de masline
-300 gr crochete de peste(batoane,fishfinger)
-1 1/2 lg de miere de albine
- 1 lg mustar





MOD DE PREPARARE

1.Incalzeste cuptorul le 220 grade C

2. Curata cartofii si taiei felii laterale.

3. Taie morcovul in lung si nu foarte subtire

4.  Pune totul pe o hartie de copt ce o ungi in prealabil cu cele 2 lg de ulei.Dupa ce ai adaugat cartofii si morcovul condimenteaza cu sare si piper si pune crochetele de peste

5.Da totul la cuptor pentru 25-30 minute ,pana se rumeneste totul

6. Intre timp pregateste sosul . Amesteca o lingura de ulei cumustarul si mierea de albine

Se serveste legumele si pestele cu sosul format. Daca doriti puteti pune si o lingura de maioneza in sos.



BOMBOANE RAFAELLO( fara lapte praf)


      Buna,am decis sa incep acest blog de retete cu ceva dulce. Prima data am facut aceasta reteta pentru o serbare a copiilor in Olanda si mi-au zis ca a fost (lekker) foarte buna.

       INGREDIENTE(30-35BUC)


-100 gr zahar pudra
-2 plicuri zahar vanilat
-100 gr unt(margarina)
-300gr ciocolata alba(poate fi si menaj)
-4 lg suc portocale(poate fi inlocuit cu esenta de rom 2 lg)
-160 gr cocos razuit
-nuci,migdale,visine (ce ai prin casa)
-100 gr cocos pentru pus deasupra



     MOD DE PREPARARE 

1. Amesteca intr-un bol zaharul vanilat,zaharul pudra si untul. Poti folosi mana ca sa incorporezi bine untul

2.Rupe ciocolata alba bucatele si pune-o intr-un ibric pe aragaz pana se topeste . Inchide aragazul si pune apoi sucul de portocale si putin cate putin nuca de cocos pana si incorporeaza toata

3.Amestecam cele doua compozitii

4.Luam putina compozitie,punem o aluna in mijloc si facem bilute

5.Dam fiecare biluta prin cele 100 gr de cocos ramase si le punem pe un platou

6.Punem totul la frigider pentru cateva ore si apoi le savuram impreuna cu familia sau de ce nu invitati

Asta e !Prima mea reteta publicata,sper sa va fi convins ca merita incercata.