23 iul. 2013

Paste penne cu ton


Aceasta reteta am gasit-o intr-o revista si am incercat-o,fiind surprinsa de combinatia de arome ca busuioc cu lamaie si usturoi.


INGREDIENTE
Penne met tonijn en gestoofde paprika

-300  gr paste penne
- 2 catei de usturoi
-5 lg ului de masline
-1 ceapa tocata
-2 buc ardel gras
-1 lamaie
-2 cutii de ton in ulei
-busuioc



MOD DE PREPARARE

1. Taie usturoiul felii,apoi apasa-l unul peste celalalt.

2. Incinge intr-o tigaie 2 lg de ulei si prajeste ceapa cu feliile de usturoi 1 minut.Adauga apoi ardeii taiati cubulete si lasa inca 2 minute

3. Toarna in tigaie 100 ml apa si se fierbe inca 15 minute cu capacul pus pana ce ardeii se inmoaie. Adauga sare si piper.

4. Intre timp gatiti pastele al dente conform indicatiilor de pe pachet.

5. Se rade lamaia,apoi se stoarce de suc.Se amesteca tonul cu coaja de lamaie si sucul de lamaie. Se adauga tonul i  legumele din tigaie ,se pune restul de 3 lg de ulei si busuioc.

6. Se scurg pastele si peste ele se adauga compozitia de legume cu ton. Se amesteca bine si se servesc. 

Paste cu conopida


Astazi am decis sa postez o reteta usoara de facut dar mai speciala fiind cu conopida.Cand eram in Romania nu voiam sa gust nimic cu conopida dar aici am descoperit ca e deliciosa daca stii sa o gatesti.

Bloemkoolpasta met Leidse kaas

INGREDIENTE

-300 gr paste
-1 conopida taiata buchetele
-50 gr unt
-50 gr faina
-600 ml lapte
-125 gr branza(sarata,mozzarela,cascaval,ce ai prin casa)
- 2 rosii taiate  felii






MOD DE PREPARARE
1. Incalziti cuptorul la 200 grade C. Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet.

2. Fierbeti conopida taiata buchetele in apa cu sare aproximativ 10 minute.

3. Intr-o cratita incalziti untul,adaugati apoi faina si caleste totul 2 minte. Se toarna apoi laptele si cu ajutorul unui tel se amesteca si se aduce la fierbere.Continuati sa amestecati pana se face un sos gros.

4. Adaugati branza in sos si condimentati cu sare si piper.

5. Scurgeti de apa pastele si conopida,apoi le amestecam cu jumatate din sosul de branza obtinut.

6. Se pune totul intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt(margarina).

7. Se toarna restul de sos ,se pun deasupra feliile de rosii si se presara putina sare si piper

8. Se da la cuptor cca. 25 minute pana se rumeneste.

TIP 
  Se poate adauga si piept de pui putin prajit inainte.In Olanda se servesc pastele cu un castravete proaspat.