23 iul. 2013

Paste cu conopida


Astazi am decis sa postez o reteta usoara de facut dar mai speciala fiind cu conopida.Cand eram in Romania nu voiam sa gust nimic cu conopida dar aici am descoperit ca e deliciosa daca stii sa o gatesti.

Bloemkoolpasta met Leidse kaas

INGREDIENTE

-300 gr paste
-1 conopida taiata buchetele
-50 gr unt
-50 gr faina
-600 ml lapte
-125 gr branza(sarata,mozzarela,cascaval,ce ai prin casa)
- 2 rosii taiate  felii






MOD DE PREPARARE
1. Incalziti cuptorul la 200 grade C. Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet.

2. Fierbeti conopida taiata buchetele in apa cu sare aproximativ 10 minute.

3. Intr-o cratita incalziti untul,adaugati apoi faina si caleste totul 2 minte. Se toarna apoi laptele si cu ajutorul unui tel se amesteca si se aduce la fierbere.Continuati sa amestecati pana se face un sos gros.

4. Adaugati branza in sos si condimentati cu sare si piper.

5. Scurgeti de apa pastele si conopida,apoi le amestecam cu jumatate din sosul de branza obtinut.

6. Se pune totul intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt(margarina).

7. Se toarna restul de sos ,se pun deasupra feliile de rosii si se presara putina sare si piper

8. Se da la cuptor cca. 25 minute pana se rumeneste.

TIP 
  Se poate adauga si piept de pui putin prajit inainte.In Olanda se servesc pastele cu un castravete proaspat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu