Doresc sa creez un blog cu retete usoare dar internationale,astfel incat orice roman aflat in strainatate sa poate diversifica retetele. Life is boring without salt and pepper!
23 iul. 2013
Paste cu conopida
Astazi am decis sa postez o reteta usoara de facut dar mai speciala fiind cu conopida.Cand eram in Romania nu voiam sa gust nimic cu conopida dar aici am descoperit ca e deliciosa daca stii sa o gatesti.
INGREDIENTE
-300 gr paste
-1 conopida taiata buchetele
-50 gr unt
-50 gr faina
-600 ml lapte
-125 gr branza(sarata,mozzarela,cascaval,ce ai prin casa)
- 2 rosii taiate felii
MOD DE PREPARARE
1. Incalziti cuptorul la 200 grade C. Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet.
2. Fierbeti conopida taiata buchetele in apa cu sare aproximativ 10 minute.
3. Intr-o cratita incalziti untul,adaugati apoi faina si caleste totul 2 minte. Se toarna apoi laptele si cu ajutorul unui tel se amesteca si se aduce la fierbere.Continuati sa amestecati pana se face un sos gros.
4. Adaugati branza in sos si condimentati cu sare si piper.
5. Scurgeti de apa pastele si conopida,apoi le amestecam cu jumatate din sosul de branza obtinut.
6. Se pune totul intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt(margarina).
7. Se toarna restul de sos ,se pun deasupra feliile de rosii si se presara putina sare si piper
8. Se da la cuptor cca. 25 minute pana se rumeneste.
TIP
Se poate adauga si piept de pui putin prajit inainte.In Olanda se servesc pastele cu un castravete proaspat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu