23 iul. 2013

Paste penne cu ton


Aceasta reteta am gasit-o intr-o revista si am incercat-o,fiind surprinsa de combinatia de arome ca busuioc cu lamaie si usturoi.


INGREDIENTE
Penne met tonijn en gestoofde paprika

-300  gr paste penne
- 2 catei de usturoi
-5 lg ului de masline
-1 ceapa tocata
-2 buc ardel gras
-1 lamaie
-2 cutii de ton in ulei
-busuioc



MOD DE PREPARARE

1. Taie usturoiul felii,apoi apasa-l unul peste celalalt.

2. Incinge intr-o tigaie 2 lg de ulei si prajeste ceapa cu feliile de usturoi 1 minut.Adauga apoi ardeii taiati cubulete si lasa inca 2 minute

3. Toarna in tigaie 100 ml apa si se fierbe inca 15 minute cu capacul pus pana ce ardeii se inmoaie. Adauga sare si piper.

4. Intre timp gatiti pastele al dente conform indicatiilor de pe pachet.

5. Se rade lamaia,apoi se stoarce de suc.Se amesteca tonul cu coaja de lamaie si sucul de lamaie. Se adauga tonul i  legumele din tigaie ,se pune restul de 3 lg de ulei si busuioc.

6. Se scurg pastele si peste ele se adauga compozitia de legume cu ton. Se amesteca bine si se servesc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu