8 oct. 2013

Conopida cu carne la cuptor

Aceasta reteta am gasit-o pe internet si am facut-o astazi...sper sa va placa.

Mancare de conopidaINGREDIENTE:

- 1 conopida
- 400 g carne (pui,porc,)
-2 ardei grasi(verde ,rosu,ex)
-2 morcovi medii
-1 ceapa
-1 cutie de rosii decojite 
- sare,piper ,boia,marar dupa gust


MOD DE PREPARARE:

1.   Desfaci conopida bucatele medii si o pui la fiert in apa cu sare. Atentie o fierbi doar pe jumatate.

2.  Prajesti (sau fierbi daca vrei mai dietetic) carnea si apoi o pui deoparte.

3.   Tai morcovul ,ceapa si ardeii marunt apoi le calesti pana devin moi.

4.  Adaugi apoi carnea si conopida si500 ml apa. Lasi totul sa fiarba la foc potrivit.

5.  Cand totul e fiert adaugi rosiile si condimentezi dupa gust.

6.  Preincalzim cuptorul  la 180 grade si apoi dam vasul la cuptor pentru 20-30 minute. 

7. La final adaugam marar proapat tocat.

TIPS:
 Merge sa adaugi si 1-2 carfofi taiati cubulete in tigaie odata cu conopida si carnea.







Mancare de pui cu galuste

Astazi am decis sa incep cu cateva retete romanesti care sunt usor de facut si gustoase.

INGREDIENTE:

Mancare de Pui cu Galuste si Cartofi - imagine 16-600 gr cartofi
-1 sau 2 cepe
-1 ardel gras
- 4 pulpe de pui(sau orice fel de carne de pui)
-3-4 lingurite de boia dulce
-1 leg patrunjel verde
 -4-5 lg ulei
-o bere blonda(sau apa)
- sare,piper

INGREDIENTE GALUSTE:

-1 OU
- 2-3 lg faina
-50 ml apa rece
-sare,piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:

1. Tai ceapa si ardelul marunt apoi le calesti in ulei incins pana se inmoaie.

2. Adaugi carnea de pui si o prajesti.

3.  Pui boia si bere cat sa acopere carnea,apoi lasi sa fiaba 15-20 min cu capacul pus.

4. Cureti cartofii ,ii tai fellii.ii condimentezi si cand carnea e aproape gata ii pui in tigaie.

5.  Lasi sa fiarba din nou dar daca sosul e prea scazut mai adaugi bere.

6. Cand carfofii sunt pe jumatate fierti adaugi galustele.

7. Continuati sa fierbeti la foc mic pana ce si galustele sunt fierte.

8. Adaugati la sfarsit  patrunjelel tocat.


MOD DE PREPARARE GALUSTE:

Bate oul cu apa si sare
 apoi inglobeaza faina pana obtii o compozitile lipicioasa si mai groasa.

Tips
Aceasta reteta e deliciosa cu salata de sezon sau muraturi.