8 oct. 2013

Mancare de pui cu galuste

Astazi am decis sa incep cu cateva retete romanesti care sunt usor de facut si gustoase.

INGREDIENTE:

Mancare de Pui cu Galuste si Cartofi - imagine 16-600 gr cartofi
-1 sau 2 cepe
-1 ardel gras
- 4 pulpe de pui(sau orice fel de carne de pui)
-3-4 lingurite de boia dulce
-1 leg patrunjel verde
 -4-5 lg ulei
-o bere blonda(sau apa)
- sare,piper

INGREDIENTE GALUSTE:

-1 OU
- 2-3 lg faina
-50 ml apa rece
-sare,piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:

1. Tai ceapa si ardelul marunt apoi le calesti in ulei incins pana se inmoaie.

2. Adaugi carnea de pui si o prajesti.

3.  Pui boia si bere cat sa acopere carnea,apoi lasi sa fiaba 15-20 min cu capacul pus.

4. Cureti cartofii ,ii tai fellii.ii condimentezi si cand carnea e aproape gata ii pui in tigaie.

5.  Lasi sa fiarba din nou dar daca sosul e prea scazut mai adaugi bere.

6. Cand carfofii sunt pe jumatate fierti adaugi galustele.

7. Continuati sa fierbeti la foc mic pana ce si galustele sunt fierte.

8. Adaugati la sfarsit  patrunjelel tocat.


MOD DE PREPARARE GALUSTE:

Bate oul cu apa si sare
 apoi inglobeaza faina pana obtii o compozitile lipicioasa si mai groasa.

Tips
Aceasta reteta e deliciosa cu salata de sezon sau muraturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu